Yavru tavşan ne yer

Mağaza Forumlar Tavşan Besleyenler Forumu Yavru tavşan ne yer

Etiket: 

2 yazı görüntüleniyor - 1 ile 2 arası (toplam 2)
  • Yazar
    Yazılar
  • #5177
    cicikuş
    Katılımcı

    Yavru tavşan ne yer? Tavşan sahiplenmek istiyorum. Nasıl beslendiğini merak ediyorum. Yavru tavşan ne ile beslenir?

    #5208
    Beylikdüzü Petshop
    Anahtar yönetici

    Her yavru tavşan 3 haftalık olana kadar annesi tarafından beslenmelidir. Bu sürenin sonunda 6 haftalık olana kadar saman, yonca ve hazır yem ile besin takviyesi yapılabilir. Bu besinlerin miktarı yavaş yavaş artırılmalıdır. Protein ve kalsiyum zengini olduğu için yoncanın büyük faydası olur.

    Evcil yavru tavşan sahiplenmek için en azından 6 haftalık olmasını bekleyin. Aslında en iyisi annesinin yavruyu sütten kesmesini beklemektir. Yani biraz daha beklemeniz gerekebilir. Sütten kesilen yavruyu saman, yonca ve hazır yem ile besleyebilirsiniz.

    12 haftalık yavruya artık sebze verebilirsiniz. Tabii sebzelerle teker teker tanıştırın. Bu sayede bağırsaklarındaki yararlı bakterilerin adaptasyon göstermesine izin vermiş olursunuz. Tavşanınızın kakasını kontrol edin. Eğer yeni sebze ile kakasında değişiklik olduğunu görüyorsanız, bu sebzeyi vermeyi kesin. Genellikle havuç yaprağı, ıspanak, fesleğen ve maydanoz sorun teşkil etmez. Sakınmanız gereken bir numaralı sebze maruldur.

    Yavru tavşanı eve getirdiğinizde, beslenme alışkanlıklarını birden değiştirmeyin. Daha önce yediği besinlerle beslemeye devam edin. Bir süre sonra yavaş yavaş besin değişikliği yapabilir ve besin çeşitliliği sağlayabilirsiniz.

    4 aylık olan yetişkin tavşanı %80 saman, %10 hazır yem ve %10 sebze ile besleyin. Hazır yemi çok vermek artık kilo almasına neden olacaktır. Yonca miktarını da azaltıp, saman miktarını artırmanız gerekir. Tavşanların beslenmesi hakkında daha detaylı bilgi için aşağıdaki yazıya göz atabilirsiniz.

    Tavşan Ne Yer

    Tavşanlara Zararlı Yiyecekler

2 yazı görüntüleniyor - 1 ile 2 arası (toplam 2)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.